27 Ocak 2012 Cuma

Renkli Dövme İle İlgili Bilgiler

Renkli dövmenin yapımı daha uzun sürer


Renkli dövme çalışması siyah dövmeye göre daha uzun sürüyor. Siyah dövme için kullanılan renk tonu sayısı daha azdır. En fazla kullanılabilecek ton çeşidi 5-6 dır. renkli dövmelerde yüzlerce farklı renk tonu vardır. Dövme uzmanının tüm renk tonlarını iyi bilmesi, işlendiğinde çıkacak sonucu bilmesi gerekir.

Renkli dövme siyah dövmeye göre daha az dayanıklıdır


Renkli dövmeler genellikle güneşten solar. Güneşe en dayanıklı dövme siyah renktir. Dövmenin bakımı yapılırken üzerine yüksek faktörlü güneş kremi sürmek veya güneşten korumak gerekir. Güneşten korunmadığı takdirde dövmenin rengi solabilir. Böyle bir durumda üzerine yeniden dövme yaptırarak renklerini canlandırmak mümkündür.


Koyu renkli dövmeleri sildirmek daha kolaydır


Dövmeyi sildirme konusu düşünüldüğünde de renkler önem kazanan faktörlerdir. Lazerle dövme sildirme işlemlerinde her rengin tedaviye cevabı farklıdır. Koyu renkler lazer enerjisini daha iyi emdiğinden tedavi bunlarda daha başarılı olur. Amaç renk pigmentlerini küçük parçalara bölüp vücut tarafından atılmasını temin etmektir.

2 yorum:

  1. yorumların güzel beğendim :)

    --------------------------------------------------

    http://tattoodovmesi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Paylaştığınız bilgiler çok yararlı bilgiler . Herkesin bilmesi gerekiyor bunları . Karın germe olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil