28 Ocak 2012 Cumartesi

Dövme Öncesi Hazırlık

Dovme Oncesi Hazirlik
Dovme ile ilgili detaylı bilgileri verdiğimiz blogumuzda dövme (tattoo) konularında yazılarımıza devam ediyoruz. Bu yazımızda dövme öncesi hazırlık ve dikkat edilmesi gereken hususlara kısaca değineceğiz.

Dövme öncesi alkol alınmamalı


Alkol kanı sulandırdığından dolayı dövme yaparken kanamaya yol açar. Bazı insanlar cesaretlenmek için alkol alıp dövme yaptırmayı düşünebilirler. Ama alkol alındığında kanama ile beraber boyayı vücut dışarı atıyor, daha fazla kabuklanma olur, dövmede bir deformasyon olabilir, iyileşme sürecinin geçmesini zorlaştırır. Bu nedenlerle alkol alınmaması gerekir.


Dövme yaptırmaya giderken ilaç almayın


Ağrı kesicilerin bazıları da kanı sulandırdıkları için aynı alkol alımında olduğu gibi olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle dövme öncesinde ağrı kesici ilaçlar alınmamalıdır.

Dövme yaptırmaya aç karına gitmeyin


Tok karına dövme yaptırmaya gitmek faydalıdır. Çünkü çoğu kişi, özellikle de ilk kez dövme yaptıranlar fazla heyecan yapabilirler ve bunun sonucunda da tansiyon düşmesi gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Bu nedenle tok karına gidilmesi bu tarz problemlerle karşılaşılmasına engel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder