28 Ocak 2012 Cumartesi

Kadın Dövmeleri

Dövme erkek işidir şeklinde bilinen genel önyargının aksine dövme sanatçıları dövme yaptıranların büyük bir bölümünün kadınlar olduğunu söylemektedirler. Dövme salonlarının önemli ziyaretçilerini kadınlar oluşturmaktadırlar. Kadınların dövme yaptırırken daha kararlı, sabırlı ve dayanıklı oldukları da bir çok dövme sanatçısı tarafından bildirilen bir başka durumdur.

Günümüzde kadınların dövme yaptırmalaraı artık toplum tarafından normal karşılanmaktadır. En sık rastlanan amaç, daha çekici olup farklı görünme isteğidir. Bu nedenle genellikle kadınlar tarafından tercih edilen dövmeler boyut olarak büyük olmayıp özgün ve zarif motifler içermektedir. örneğin bu küçük bir kelebek dövmesi veya burç işareti olabilir.

Kadın Dövme Modelleri

Kadınlar anlamlı dövmeler yaptırmaya önem verirler. İşaretlerin, desenlerin anlamları ile ilgili çok sayıda kitap yazılmıştır. Olağan bir çiçek hayatımıza güzellik ve değişiklik katabilir. Tavus kuşu güzelliğini sahibine vererek iç ve dış dönüşümü sağlayabilir.

Genel olarak, erkek ve kadın dövmeleri arasında temel farklılıklar yoktur. Desenler, renk, boyut, uygulama yeri gibi farklılıklar mevcuttur. Genellikle daha iyi ve nazik karakterleri tercih ederler. Bitkileri, çiçekleri, hayvan figürlerinin tercih edildiği sık görülmektedir. Çok karmaşık olmayan basit ve güzel görünümlü desenler kadınların en sık tercih ettikleri dövmeler arasında yer alır.

Yılanlar, akrepler, küçük kertenkeleler çok yaygın olmasa da bu tarzı seven kadınlar tarafından tercih edilebilirler. Çiçek temaları, kelebekler, yunuslar, örümcekler oldukça popülerdirler.  Panter, kaplan ve kedi ailesinin diğer üyelerinin dövmelerinin cinselliği öne çıkardıkları düşünülmektedir. Bazı kelt desenlerini bilezik, kolye ve kemer şeklinde dövme yaptırdıkları da sık görülür.

Pek çok kadın "siyah dalga" tarzında grafik taslak çizimleri tercih etmektedirler. Dövme yaptırmak için omuz, kalça, göğüs, karın ve çeşitli bölgeler seçilebilir.  Yeni tendlerden olan göbek etrafında dövme popülerlik zirvesindedir. Örneğin, güneş şeklinde dövme olarak.

Moda değişkendir, ancak dövme kalıcıdır. Bu nedenle dövme yaptırmadan önce iyi düşünüp karar vermek gerekir.

1 yorum:

  1. Paylaştığınız bilgiler çok yararlı bilgiler . Herkesin bilmesi gerekiyor bunları . Karın germe olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .

    YanıtlaSil